top of page
  • Krispijn Yperman

Tijdens je stage een Michelinster winnen? Dat kan bij Master Talent Foundation!


In onze blog van 20 oktober las je al over ons project. Ons project? Een jaar lang stage lopen in de keuken van verschillende chefs. Een uitdaging die Seppe Meeus graag aanging. We hebben een stagetraject uitgetekend op maat van wat hij nog wilde leren na zijn basisopleiding in de hotelschool.

In dit traject dat Master Talent voor Seppe heeft uitgetekend, werkt hij samen met dè specialisten die een pure productkeuken op het hoogste niveau tillen. In elke keuken scherpt Seppe een ander facet van zijn culinaire honger verder aan.

Na de bijzonder succesvolle stage bij Restaurant Veranda in Antwerpen, waarover je las in onze blog van 20 oktober, volgde een stage bij Restaurant Carcasse in Sint-Idesbald.

Restaurant Carcasse is een culinair project gestart in 2015 door Hendrik Dierendonck, de grootmeester onder de ambachtelijke slagers en hofleverancier van vele sterrenchefs. In restaurant Carcasse draait alles rond vlees, in al zijn facetten. Waar Hendrik Dierendonck het beste vlees selecteert, rijpt, versnijdt en verwerkt, weet Chef Anthony Snoeck dit optimaal tot zijn recht te laten komen in exquise bereidingen met verrassende bijgerechten. Een unieke productkeuken die niet op het stagetraject van Seppe Meeus mocht ontbreken.

Stap voor stap wordt Seppe geïntroduceerd in de geheimen van de meest ultieme vleesbereidingen. Elke week leert hij nieuwe technieken en bereidingen. Ook een passage langs het vleesatelier van Hendrik Dierendonck in Veurne mocht niet ontbreken in deze stage.

Een nieuwe stageplaats en nieuwe collega’s zorgen niet alleen voor nieuwe kennis, maar leiden ook voor een groeiend zelfinzicht en een verrijkende ervaring in het samenwerken in een dynamisch team.

Seppe is opnieuw zeer tevreden met zijn stage. Als klap op de vuurpijl is hij live getuige als het team van Chef Anthony Snoeck de eerste Michelinster voor Restaurant Carcasse verovert einde november. Een unieke ervaring die Seppe en zijn collega stagiair Tommy Le niet licht zullen vergeten.

Na een deugddoende Kerstvakantie, start in januari alweer een volgende fase in Seppe zijn stagetraject. Ongetwijfeld weer nieuwe en unieke ervaringen, …

Goe bezig Seppe… to be continued!

Interesse in een culinaire stage? Vraag meer info hier.

104 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Master Talent is back!

We believe we can make the world better every day by building bridges and connecting young and established craftsmanship in culinary.

Interested in our newsletter?

bottom of page