top of page
  • Dorothy Maes

Een jaar uitgedaagd worden op culinair vlak? Dat kan bij Master Talent Foundation!


Vorig schooljaar gingen we ons project voorstellen aan de laatstejaars van de hotelschool VTI Leuven. Ons project? Een jaar lang stage lopen in de keuken van verschillende chefs.

Seppe Meeus ziet het helemaal zitten. Na een gesprek waarin interesses en verwachtingen worden afgetoetst, stellen we een traject op maat voor.

Seppe volgde in VTI Leuven een koksopleiding en een 7de specialisatiejaar traiteur en banketaannemmer. Maar zijn honger naar culinaire kennis is nog niet gestild. Hij wilde graag zijn inzicht in bereidingstechnieken en producten verfijnen. Waar kan je dat het best doen? Juist, in de keuken bij de chef.

You only learn from a master!

Het traject dat Master Talent voor Seppe heeft uitgetekend brengt hem in contact met dè specialisten die een pure productkeuken op het hoogste niveau tillen. In elke keuken zal Seppe een ander facet van zijn culinaire honger kunnen aanscherpen.

Seppe loopt nu stage bij Restaurant Veranda in Antwerpen. In de keuken wordt gewerkt met wat het seizoen te bieden heeft. Bereidingen kunnen van de ene dag op de andere veranderen op het menu als een leveranciers nieuwe verse en smaakvolle groenten of kruiden aanbiedt. De intuïtieve aanpak van Chef Davy Schellemans is erop gericht smaakervaringen te creëren. Creatieve smaakcombinaties met 3 tot 4 ingrediënten brengt hij op een bord samen tot een nieuw en verrassend geheel. Stap voor stap wordt Seppe hierin meegenomen. Elke week maakt hij een verslag van het werk in de keuken. Elke week worden de nieuwe technieken opgeschreven om te onthouden voor de toekomst.

Door een stage leer je extreem veel nieuwe handelingen maar je leert ook heel veel over jezelf. Hoe functioneer ik in groep, ben ik te verlegen of juist te ad rem? Door de juiste coaching van de stagementor groei je ook op persoonlijk vlak.

Seppe is zeer tevreden met zijn keuze, dat bewijzen de foto’s. Ook de chef glundert!

Vandaag is Seppe zijn laatste dag in de brigade bij chef Davy Schellemans!

De volgende stap belooft ook een spannende uitdaging. Maar eerst: een paar dagen welverdiende vakantie!

Goe bezig Seppe… to be continued!

125 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Master Talent is back!

We believe we can make the world better every day by building bridges and connecting young and established craftsmanship in culinary.

Interested in our newsletter?

bottom of page