top of page
  • Dorothy Maes

Het einde van een stagejaar, het begin van een avontuur!


Voor onze stagiair Seppe zit het stagejaar bij Master Talent Foundation erop.

Na zijn zevende jaar aan de Hotelschool van Leuven, klopte Seppe bij Master Talent Foundation aan.

Hij wilde graag een jaar stage lopen in verschillende restaurants om ervaring op te doen en zo beter in te schatten waar zijn passie ligt. Seppe werd uitgenodigd voor een oriënterend gesprek en de bal ging aan het rollen. We contacteerden chefs die Seppe had aangegeven in het gesprek en hoorden of en wanneer hij kon beginnen. Dan nog de goede volgorde bepalen en de planning stond vast:

- Veranda in Antwerpen

- Carcasse in Koksijde

- Chambre Séparée in Gent

- De Jonkman in Brugge

Het avontuur kon beginnen! En het zit er nu al op! Time flies when you are having fun!

We vroegen aan Seppe om zijn stagejaar te evalueren aan de hand van een aantal vragen.

Uit de antwoorden valt op dat Seppe zowel over het leven in de keuken maar ook over zichzelf veel heeft geleerd.

Het was een jaar van uitdagingen.

Leren werken met verschillende producten en deze verwerken met nieuwe technieken kwam naar voor als een topervaring. Hij kreeg van Master Talent ook de opdracht om wekelijks een verslag te maken. Daarnaast was er ook een specifieke opdracht per restaurant, gericht op de producten, specifieke technieken of de werking van het restaurant.

Door deze opdrachten heeft hij een databank aan nieuwe technieken en combinaties voor zichzelf aangemaakt.

Dit jaar heeft Seppe de kans gekregen om in zeer uiteenlopende restaurants te werken zodat hij een beter idee heeft gekregen over zijn toekomst. Meedraaien in vier verschillende restaurants heeft Seppe ook veel men